TERVETULOA SAMI PESOSEN KOTISIVULLE!

Mitä Sami puuhailee nykyään?

2.1.2004
Kuten näkyy, ovat sivut nyt virallista HTML 4.0:aa! Vielä kun jaksaisi opetella XHTML 1.0:n...

Valid HTML 4.0!

1.1.2004
Lisäsin vihdoin oman Linux-osuuden näille sivuille. Jatkossa lisään sinne lisää propagandaa ;-P.

28.12.2003
Hankimme digikameran. Kätevä peli (vaikka hiukan sumuinen onkin):

Säde ja Sami

Olen nykyään Gnomen suomentajaryhmän ryhmänjohtaja. Harmi, että aikaa ei vaan tunnu riittävän siihenkään ainakaan niin paljon kuin haluaisin. Gnome 2.4.1 on ilmestynyt (Gnome 2.4:n julkaisutiedot tästä).

Työstressi alkaa nyt viikon lepäilyn jälkeen helpottamaan. Vielä viikko lomaa jäljellä ;-P.

23.2.2003
Pikku päivitys. Gnome 2.2 on ilmestynyt (löytyy lähimmästä levykaupasta).

31.12.2002
Uusi sijainti uudet kujeet. Asun nykyään Pohjois-Vantaan Vallinojalla. Töitä olen tehnyt. Linuxilla leikkinyt ja Säde kasvaa söpöillen.

2.2.2002
Pienet päivitykset näille sivuille #2. Säde typsyltä vietiin kitarisat mutta on ollut reipas tyttö ja höpöttelee aina vaan fiksumpia. Satu opiskelee ja minäkin olen taas hiukan lämmitellyt opiskeluja. Jos kaikki menee nappiin niin tulee yhdeksän opintoviikkoa tänä keväänä lisää.

Linux puolella olen hiukan käännellyt lisää GNOME ympäristöä ja opetellut Linuxia yleensä. ADSL-yhteys Kolumbukselta on myös auttanut tuota opettelupuolta.

Nokialla olen ollut jo 14 kuukautta ja tunnen sen jo omakseni. Tietoliikenteestä olen oppinut valtavasti, mutta paljon on vielä opittavaa ;-).

20.5.2001
Pienet päivitykset näille sivuille. Säde gimuli uhmailee ihan satasella ja joka asiasta tulee pikku tytölle itku. Kovasti tyttö höpöttelee (sekavia ;-)...

10.2.2001
Pari kuukautta takanapäin Nokia Networksillä. Hyvin olen viihtynyt, melkeinpä kotiutunut. Paljon olen oppinut mutta paljon on vielä opittavaa...

Tein naapurin mökkibisnestä varten sivut. Kuten näkyy, formaatti on muista tekemistäni sivuista tuttu.

GNOME:n käännösprojekti etenee tasaiseen tahtiin. GNOME 1.4 ilmestyy aprillipäivän nurkilla ja pitäisi olla jokseenkin suomenkielinen.

18.11.2000
Yhdeksän työpäivää Fortumilla jäljellä. Hiukan on haikeat fiilikset. Tänään oli Säteen 2-vuotiskekkerit. Kivasti oli vieraita ja oli ihan OK tunnelma. Lahjojakin Säde sai.

2.9.2000
Päivitin sivut. Säde aina kasvaa vaan. Työpaikkaa olen vaihtamassa joulukuun alusta Nokia Networksille.

12.4.2000
Matikan tentti lähestyy uhkaavasti. Kolme yötä vielä...

3.4.2000
Tein sivut Gnome Finnish Translation Teamille. Kommentteja saa ja pitääkin lähettää.

20.3.2000
Olemme tehneet periaatepäätöksen kissoista luopumisesta. Lisätietoja kissojen omilta sivuilta.

16.3.2000
Ei ole tullut vähään aikaan näitäkään sivuja päiviteltyä. Syyksi voin kertoa laiskuuden ja muut pikku Linux-projektit. Säde-rintamalla sen verran uutta, että gimuli kävelee nykyään enemmän kuin konttaa ja vauhti on myös kaksinkertainen.

12.2.2000
Säde kimuli kävelee jo hiukan varmemmin, parhaimmillaan tusinan verran askeleita, ennenkuin vetää turvat (=kaatuu). Hampaita taitaa olla kahdeksan, poskihampaat ovat tuloillaan. Itse olen tehnyt töitä ja lisäksi töitä. Harrastuspuolella olen joogaillut, lisäksi opetellut Python-ohjelmointi kieltä.

16.1.2000
Sain Linuxin päivitettyä. Ei ihan mennyt putkeen, mutta nyt näyttää toimivan. Kotihakemistostani ottamani varmuuskopio (pakattuna) jostain syystä oli korruptoitunut. Onneksi sain palautettua suurimman osan kyseisen paketin sisällöstä. Satu oli koko päivän vaalilautakunnan jäsenä, joten onneksi oli aikaa hieroa.

11.1.2000
Joo, Linuxin päivitys lähestyy uhkaavasti (ensi viikonloppuna). Asennan Windowsin 200Mt osiolle ja siihen pelkän Wordin ja Excelin. Lisäksi Mustek scannerin ajurit. Asennan sen jälkeen Redhat 6.1:n päivityksien kera entistä suuremmille kovalevyosiolle. Satu on nykyään (nuriseva) Linux käyttäjä. Toivottavasti päivityksen jälkeen iloisempi ;-). Kaikkiin peleihin hän on jo ehtinyt tehdä kärkitulokset ;-(.

9.1.2000
Käytiin Säteen ja Satun kanssa ukin ja mummon luona Pyhämaalla. Se sijaitsee Uudenkaupungin ja Rauman välillä. Viehättävä pikku paikka. Säde hurmasi ukin ja mummon räpsyttämällä silmiään ja söpösti harjoittelemalla seisomista (tietenkin ilman tukea).

3.1.2000
Säde päätti olla yhdeksän aikaan illlalla yllättäen äkänen akka. Kahden tunnin nukutus - vaipanvaihto - vauvahieronta - syöttö - leikki rumban jälkeen neiti nukahti parkuunsa. Tämä on ilmeisesti niitä päiviä...

28.12.1999
Käytiin taas Säteen kanssa pulkkailemassa. Kerran kaaduttiin niin, että naama oli ihan lumessa. Kovasti kimuli kikatti, kun pöllytin lumea ;-).

18.12.1999
Päivitin vaihteeksi kotisivut uuteen uskoon. Käytän Screem 0.1.98 nimistä ohjelmaa. Käyttiksenä on ollut Redhat Linux 6.0 jo muutaman kuukauden. Päivitän sen 6.1:ksi joululomalla.

16.12.1999
Viimeinen matikan välikoe tänä vuonna. Itse asiassa viimeinen tällä vuosituhannella! Tuntui menevän nappiin. On tietenkin vaikea tässä vaiheessa arvioida lopullista numeroa. Binäärilogiikalla 1 tai 0. Toivon edellistä ;-).

...


MENU:

Etusivu
Minä?
Linux
Kuvia
Linkit

E-Mail:
sampeson@iki.fi

Seuraava sivu ->
Viimeksi päivitetty: 1.1.2004